Kimchi och pickling. Mjölksyra med Surtanten!
tis 28 mars
|Skurup
Kimchi och pickling. Mjölksyra med Surtanten, Jenny Neikell Kimchi och pickling med Surtanten!Lär dig göra egen Kimchi och pickla grönsaker med "Surtanten"


Tid och plats
28 mars 2023 18:00
Skurup, Kyrkogatan 25, 274 34 Skurup, Sverige
Om evenemanget
Kimchi och pickling med Surtanten!
Lär dig göra egen Kimchi och pickla grönsaker med "Surtanten"! Krispigt, syrligt, smakrikt och passar perfekt till både påskbordet och vårens/sommarens grillkvällar! Kimchi innehåller dessutom massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen.
Under denna workshop får du lära dig grunderna i kimchifermentering; vad det är, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Vi går också igenom hur du picklar grönsaker på ett enkelt och hållbart sätt. Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering och aktuell med ”Stora boken om fermentering – fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier”. Med över 20 års erfarenhet av fermentering och konservering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att göra kimchi och pickla och tar med dig dina burkar hem.